Träningar

Vi kommer ha flera olika träningsgrupper med målet att det skall finnas något för alla. Du är välkommen att komma och prova ett par gånger utan att lösa medlemskap. Hjälm är obligatoriskt på alla träningar.

 

Tjejgrupp

En träningsgrupp för tjejer

Tisdagar:  f.d PorscheCenter på Färjestad, 19.00

 

Lagtempo

Börjar med en uppvärmining på ca 1 mil innan själva lagtempot börjar.

Lagtempot körs i ett led där man drar 15 - 30 sekunder längst fram. När man har gjort sin dragning flyttar man sig lite åt sidan och sänker farten lite grann, så att man faller ner längs ledet tills man kommer ner till sista plats, då man ökar farten igen och lägger sig direkt efter siste cyklist.  Detta gör att man kan man hålla riktigt hög fart. Det viktigaste för att lagtempot ska fungera bra är att ha en jämn fart och inte orsaka ryck. Viktigt är också att anpassa sig efter hur vinden blåser så att man alltid försöker att gå ner på den sida det blåser ifrån. Om vi blir många så försöker vi dela upp oss i olika fartgrupper.

Onsdagar:  f.d PorscheCenter på Färjestad, 17.30

 

Distansträning

Längre cykelpass där vi också försöker hålla ett ganska bra tempo, oftast runt 30km/h. Vi blir borta i ungefär 3 timmar och hinner med runt 10 mil. På våren brukar det gå lite lugnare dom första passen för att sedan trappas upp. Innan vätternrundan kommer vi försöka lägga in ett eller ett par ännu längre pass.

Söndagar: Kroppkärrssjöns parkering, 09.00

 

Senast ändrad onsdag, 12 augusti 2015 16:04

Träningar 2018

Söndag - Distanspass
Kroppkärrssjön, 09.00

Onsdag - Lagtempo
Fd Porsche på Färjestad, 17.30

Sponsorer